Sommerkage: Koldskål cheesecake med jordbærmousse og friske jordbær 👨‍🍳

Så er den dejlige tid her igen, hvor de danske jordbær er kommet.
Og det må fejres med en lækker sommerkage a la Tomsen. 😁


Jeg har selv kigget lidt kageopskrifter igennem med friske danske jordbær, og tænkte: Der er jo noget sommer over dem alle. 

Men her “servere” jeg jer en lidt andeledes opskrift på en ægte dansk sommerkage: 

Koldsskål cheesecake med jordbærmousse og friske danske jordbær. 

Det kan jo ikke blive mere dansk og sommer, da vi næsten alle elsker koldsskål og friske danske jordbær. Og forbinder det med sommer😁

“Kan du høre fuglene synge?” 

Og mangler inspiration til en lækker kage til kollegaerne, vennerne, eller naboen der fortjener lidt lækkert. 

Så grib forklædet, og tryl denne lækre kage frem. Den er nem når først man kommer i gang. 

Du skal bruge: 1 springform 20 cm, 1 halvkugle silikone form på 13 cm, bagepapir og kageplast 8 ell. 10 cm.
(Hvis du vil undlade jordbærmousse, så brug en springform 18 cm)

Kammerjunkerbund:

  • 1 tsk vanilje eller 1 vaniljestang.
  • 300 gram kammerjunker
  • 150 gram smeltet smør

Jordbærmousse:

  • 250 g jordbær (frosne kan sagtens bruges)
  • 3 bl. husblas
  • 1 tsk. vaniljesukker ell. 1 vaniljestang
  • 100 g græsk yoghurt
  • 2 dl piskefløde
  • 4 spsk flormelis
  • 1/2 citron, saften herfra

Cheesecake:

  • 250 gram mascarpone (du kan også sagtens bruge en anden mild cremeost, men der er 250 gram i en mascarpone)
  • 5 bl. husblas
  • 2 dl piskefløde
  • 2.5 dl koldsskål 
  • 75 gram flormelis
  • 1 citron (Fintrevet skal og saft)
  • 1 tsk. vaniljesukker ell. 1 vaniljestang

Pynt: Friske jordbær, kammerjunkere og krystalliseret hvid chokolade

Opskrift:

Jordbærmousse:
(Du kan med fordel spare tid ved at lave denne del dagen før)

  • Jeg blender jordbærrene med en stavblender, da det giver en ensartet “grød konsistens”, fra start og så undgår man at skulle blende massen efter kogning.
  • Bland vaniljesukker, flormelis, jordbær og citronsaft i en kasserolle og giv det et opkog.
  • Placer en fin sigte over en skål, hæld jordbærmassen over i sigten og pres forsigtigt så du får alt saften ud, men ikke kernerne.
  • Vrid forsigtigt vandet ud af husblassen og tilsæt den jordbærmassen. Stil til side, for at køle lidt af.
  • Pisk fløden til en let skum, skulle fløden blive for stiv, (frygt ej, man kan vende lidt upisket fløde heri)
  • Kom den græske yoghurt op i en skål og hæld lidt af den afkølede hindbærsaft i. Rør yoghurten ud i saften. Hæld så resten af saften i og rør det sammen.
  • Vend en smule af flødeskummet i og hæld så saften over i flødeskummen og vend det sammen.
  • Hæld det i en halvkugle silikone form på 13 cm, og sættes i fryseren 4 timer, eller natten over.
    (Hvis du bruger denne form, så skal den kun fyldes op til der er ca 1-2 cm til toppen, kan se på min kage, den var en lille tand for høj)

Kammerjunkerbund:

  • Blend kammerjunkerne til en mellemfin mel, og rør det sammen med smør og vaniljesukker.
  • Smelt smør i en gryde.
  • Bland det i kammerjunkerne (tag evt en engangs gummihandske på, så du kan blande det godt igennem)
  • Tag en 20 cm springform, beklæd den med bagepapir i bunden, og kageplast i siden hele vejen rundt.
  • Hæld kammerjunkermassen i, og mas det godt ud i siderne.
  • Sættes på køl, mens du laver cheesecakemassen.

Cheesecakemassen:

  • Blødgør husblassen i en skål med kold vand i ca. 15 min.
  • Pisk fløden til flødeskum, til den akkurat stivner – pas på den ikke for stiv.
  • Pisk flødeosten let sammen, det gør den nemmere at arbejde med.
  • Rør vanilje, flormelis og citronskal sammen med flødeosten.
  • Vend flødeskummen i, og rør forsigtigt til der ikke længere er nogen klumper.
  • Rør koldsskålen i lidt ad gangen, og rør til du har en ensartet masse.
  • Varm citronsaften op i en lille gryde, vrid husblas for vand og rør det i citronsaften, og lad det køle af et øjeblik.
  • Tag lidt af cheesecakemassen og rør den ud i den lune citron/husblas, og vend derefter citron/husblas i ostemassen – på denne måde undgår du, at din husblas klumper.
  • Tag kammerjunkerbunden ud af køleskabet, rens dine jordbær og skær dem i halve stykker (find nogle der er næsten lige store, og et godt tip: jordbær skal skylles før man fjerner stiklen, på den måde undgår man jordbærrene suger vand) Sæt dem mod kageplasten hele vejen rundt.
    Tag din jordbærmousse ud af fryseren, tag den ud at formen, og sæt den midt på kammerjunkerbunden. (Har du jordbær i overskud, hak dem i mindre stykker, og put dem ned mellem jordbærkanten og jordbærmoussen) hæld ostemassen over, og slut af med at banke springformen forsigtigt mod bordet, så ostemassen kommer helt ud i siderne.
  • Så skal den på køl 3-4 timer til ostemassen har sat sig.

Krystalliseret hvid chokolade:

Er en lækker knæsende topping, som er nem at lave.
Den laves i forholdene 1:1
Det vil sige 50 gram sukker, 50 gram vand og 50 gram chokolade.
Du tager en lille gryde, tilsætter vand og sukker, og røre sukkeret helt ud når det bliver varmt.
Så gælder det om at holde øje! Til den når de 135 grader, hvor du tager den af blusset og hælder din chokolade i og hurtigt sætter din elpisker i, og pisker det til krystaller. Så hælder du det ud på bagepapir til afkøling. Tip(Opbevares bedst i en lufttæt beholder).

Nu er det tid til at pynte din kage, med friske jordbær, kammerjunkere og krystalliseret hvid chokolade. 

En fremragende sommerkage a la Tomsen 👨‍🍳


Her kan du downloade opskriften og så printe den ud. 👨‍🍳
Tryk på 👇🏻 DOWNLOAD 👇🏻

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading…

0

Nogle gange kan det tage mig hele dagen at få lavet ingenting

Gud sagde VAND og op kom et vandfald