Så skete det IGEN! Jeg har været i køkkenet og trylle. Og ud af det kom denne lagkage med jordbærmousse, blåbærmousse på hasselnøddebund, og en top af hvid karamelchokolade til verden. 👨🍳
Der begynder at tegne sig et mønster af, at jeg er blevet glad for at lave kager. 😁
Denne gang ville jeg så lave “min egen” kage, men først skulle jeg lige finde ud af hvilken kage, jeg havde lyst til.
Det gjorde det nemmere da der både var friske jordbær og blåbær på tilbud. 😁
Og da jeg havde lavet mousse før, så kendte jeg til fremgangsmåden.
Her lærte jeg også at bruge græsk yoghurt i moussen, da det ikke giver så “tung” en kage.
Så dagens udfordring var en god bund. Og efter lidt søgning, fandt jeg frem til en hasselnøddebund, som passer godt med de to mousser.På med forklædet og i køkkenet med mig. ( Nej, har stadig ikke et forklæde) 😂
Opskrift:
Hasselnøddebund:
Til springform 18cm.
- 100 g hasselnødder
- 2 æg (stuetemperatur)
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g hvedemel
- 80 g sukker
Jordbærmousse:
- 200 g jordbær (frosne kan sagtens bruges)
- 3 bl. husblas
- 1 tsk. vaniljesukker ell. 1 vaniljestang
- 100 g græsk yoghurt
- 2 dl piskefløde
- 4 spsk flormelis
- 1/2 citron, saften herfra
Blåbærmousse:
- 200 g blåbær (frosne kan sagtens bruges)
- 3 bl. husblas
- 1 tsk. vaniljesukker ell. 1 vaniljestang
- 100 g græsk yoghurt
- 2 dl piskefløde
- 4 spsk flormelis
- 1/2 citron, saften herfra
Topping: Hvid karamelchokolade mousse:
- 100 g hvid chokolade med karamelsmag
- ½ spsk. smør
- 1 pasteuriserede æggeblommer
- 2 dl piskefløde
Her er de forme jeg brugte:
Springform 18 cm.
Plissé 100 form
10 cm. kageplast. (tror 8 cm. godt kan gøre det)
En kageudstikker der kan gå op til 17 cm. (Ikke nødvendigt hvis du gerne vil have bunden helt ud til kanten.)
Hasselnøddebund:
- Kom hasselnødder på en foliebakke (bagepapir på en bradepande)og rist dem i 8-10 min. ved 170 grader, til de er let gyldne. (Hold godt øje med dem, så de ikke bliver sorte.)
- Lad hasselnødderne køle lidt af og gnid dem mellem hænderne til skallerne falder af.
Blend dem fint i en blender. (Hvis du ønsker mere bid, blend dem groft)- Pisk sukker og æg hvidt og luftigt.
- Sigt bagepulver og mel i æggemassen og vend til sidst hasselnødderne i, til det er blandet godt sammen.
- Sæt bagepapir i bunden af springformen og smør bageformen. Du kan bruge bagespray.
- Hæld dejen i bageformen og bag den ved 180 grader alm. ovn i ca. 15-20 min. (eller til kagen har sat sig).
- Lad bunden køle lidt af i formen. Før en skarp kniv rundt i kanten for at løsne kagen.
Tag din kageudstikker og sæt den til 17 cm. og skær bunden til. (Her kan du så smage på bunden fra det afskåret stykke)
Sæt bunden på en rist (stadig med bagepapir i bunden, så den ikke klistre fast i risten) og lad den køle helt af.
(Du behøver ikke at skære den til, hvis du gerne vil have bunden går helt ud til kanten.)Jordbærmousse:
- Jeg blender jordbærrene med en stavblender, da det giver en ensartet “grød konsistens”, fra start og så undgår man at skulle blende massen efter kogning.
- Bland vaniljesukker, flormelis, jordbær og citronsaft i en kasserolle og giv det et opkog.
- Placer en fin sigte over en skål, hæld jordbærmassen over i sigten og pres forsigtigt så du får alt saften ud, men ikke kernerne.
- Vrid forsigtigt vandet ud af husblassen og tilsæt i jordbærmassen. Stil til side, for at køle lidt af.
- Pisk fløden til en let skum, skulle fløden blive for stiv, (frygt ej, man kan vende lidt upisket fløde heri)
- Kom den græske yoghurt op i en skål og hæld lidt af den afkølede hindbærsaft i. Rør yoghurten ud i saften. Hæld så resten af saften i og rør det sammen.
- Vend en smule af flødeskummet i og hæld så saften over i flødeskummet og vend det sammen.
- Del nøddekagen i to og kom den ene i en 18 cm springform. Og beklæd den med kageplast.
Se her: Hvordan du deler en kagebund nemt- Beklæd formen med kageplast og hæld jordbærmoussen over. Sørg for at den kommer helt ned omkring formen. (kan tage formen og banke den forsigtigt et par gang ned i bordet, så moussen bliver jævn)
- Sæt kagen på køl i nogle timer, til moussen har sat sig. Kan også sættes i fryseren hvis det skal gå lidt hurtigere.
Blåbærmousse:
Det er den samme fremgangsmåde som jordbærmoussen.
Så der er noget ventetid før jordbærmoussen har sat sig, til du kan hælde blåbærmoussen over.Når jordbærmoussen har sat sig, lægger du den sidste bund på, og hælder blåbærmoussen over, sætter den på køl minimum 4 timer eller et par timer i fryseren.
Min kage var på køl, først 4 timer og så natten over, da blåbærmoussen kom på.Topping: Hvid chokolademousse med karamelsmag:
Først pisker du fløden til skum.
Alle der har prøvet at smelte chokolade, ved der er flere måder at gøre det på.
Dog har jeg fundet, hvad jeg selv synes er den nemmeste måde.
Du kommer chokoladen og smør i en skål der kan tåle mikroovn, indstiller den til 1000w.
Sætter skålen ind og giver den 1 minut. Tager skålen ud og rør godt i chokoladen, det er VIGTIGT du søger for at røre den igennem.
Sæt den ind igen på 30 sekunder, og ud og røre igennem.
Så tilbage igen i 10 sekunder, og så tilsættes æggeblommen, og der røres igennem.
Tilbage i 5 sekunder, og her var min chokolade helt smeltet efter en god “røre igennem” tur.
Ligesom med alm. ovn, så er det også forskelligt hvordan microovnen varmer, så når du lære hvordan din mikroovn varmer, så finder du ud af hvor lang tid chokoladen skal have.
Bare VIGTIGT den ikke bliver for varm.
Så vender du først lidt af flødeskummen i chokoladen og derefter resten, og den er nu klar til at komme i silikoneformen eller sprøjtepose.
Jeg brugte Plissé 100 silikoneform, ind i fryseren en time eller to, til den er frossen og nemt kan tages ud af formen og lægges på kagen. (Husk denne skal tøes op ca 1-2 timer.)
Der var chokolade i overskud, det kom jeg i en sprøjtepose og pyntede kagen med, sammen med hindbær.
Nu vil den vakse nok opdage at jeg brugte HINDBÆR på toppen. 😁
Det ville jo være på sin plads at bruge friske jordbær og blåbær, men havde glemt at tage nogle fra. 🙈Vupti et stk. Lagkage med jordbærmousse og blåbærmousse på hasselnøddebund, med en lækker top af hvid karamelchokolade👨🍳
Skriv et svar