Bananbrød – banankage med mandler og chokolade

Bananbrød med mandler og chokolade

Der er vist delte meninger om hvad vi kalder det, er det banankage eller er det bananbrød? 😁
Jeg ved bare at det smager godt, og derfor vil jeg dele denne opskrift med jer.
En svampet lækker banankage/brød med mandler og chokolade.

Ingredienser:

  • 4 modne bananer ca. 400g uden skræl
  • 100 g blødt smør
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g rørsukker
  • 3 æg
  • 75 g grofthakket chokolade (Jeg brugte ca. 38g mørk og 37g lys chokolade)
  • 75 g grofthakkede mandler. (valnødder kan også bruges)

Udstyr:
Vægt
Skål
Elpisker
Kageform (brødform 1.35 liter)

Du kan sagtens bruge en anden form. Husk blot at tilpasse bagetiden og hold øje med kagen, da ovne varmer meget forskelligt. 

Sådan gør du:

1. Rør sukker og blødt smør sammen i en skål.

2. Rør æggene i skålen ét af gangen.

3. Bland bagepulver og mel sammen i en anden skål, og sigt det i dejen.

4. Mos bananerne med en gaffel og vend dem i dejen. Til sidst vend mandler og chokolade i dejen.

5. Kom bagepapir i kageform, (Eller smøring af kageform) I med dejen og bag den ved 180 grader i ca. 60 minutter. (Jeg brugte varmluft)

6. Tjek om kagen/brødet er færdig ved at stikke en kødnål/strikkepind ned i midten af kagen. Hvis der hænger dej ved, når du trækker nålen/strikkepinden op, så skal det have lidt længere.

7. Lad kagen/brødet køle lidt af, inden du tager den ud af form. ( her kan tiden bruges på, at tage billeder til de sociale medier, og gøre alle misundelige over dit lækre bagværk) 😁

8. Nyd dit bagværk. 😊

0 svar til “Bananbrød – banankage med mandler og chokolade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading…

0

Kyllingehapser/kyllingenuggets i airfryer

Husker du det her – så er du gammel