Forskerne slår fast: Er du morgentræt? Tillykke! Det er et tegn på meget høj intelligens

Har du svært ved at komme ud af sengen om morgenen og ingen problemer med at ramme snooze-knappen flere gange? Tillykke med det, for ifølge forskere kan morgentræthed være et tegn på høj intelligens.

Studiet viste nemlig, at personer med højere IQ har en tendens til at gå senere i seng om aftenen, og står senere op sammenlignet med andre personer, skriver svenske Aftonbladet.

Forskerne bag studiet hedder Kaja Perina og Satoshi Kanazawa, og deres resultater viste, at morgentrætte personer ofte er mere intelligente end morgenfriske.

Går i seng efter midnat

Studiet viste, at personer med højere IQ har en tendens til at være ‘natugler’ – de både falder i søvn og vågner senere. Personer med den højeste IQ går ikke i seng før efter midnat, i gennemsnit klokken 00:29 for at være helt præcis.

Naturlig forklaring

Ifølge forskningen er forklaringen menneskets udvikling. For før vi havde elektricitet, blev mennesker kontrolleret af det naturlige lys fra solen.

Vi stod op og gik i seng med solen. Men siden elektricitetens opfindelse har vi kunnet ignorere disse regler og blive oppe længere, noget kun de klogeste har været i stand til at tilpasse sig.

Man skal selvfølgelig tage denne form for forskning med en gran salt, men helt personligt for mig, der elsker at sove længe om morgenen, er det her fantastiske nyheder!

(Ved godt at de svensker aldrig har været helt til at stole på) =)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Loading…

0

Endelig-fredag

God lørdag til jer alle