Pakkespil eller pakkeleg er blevet utroligt populært. – Regler til pakkeleg

Der har altid eksisteret julelege i forbindelse med julen. I gamle dage var julelegen nippe strå vældig populær. Den er længe gået i glemmebogen, og siden er der kommet nye til.

Der er nok ikke mange, der tænker over det, men at finde mandlen i risalamanden er også en juleleg der opstod for mange år siden. Den juleleg holdes der stadig ved i næsten alle hjem.

Pakkelegen har taget sit indtog de seneste år, og er blevet en fast tradition i mange hjem juleaften. Den sætter lidt ekstra gang hyggen, og både unge og gamle kan være med.

Nogen elsker pakkespil andre hader det. Men er du frisk på lidt ekstra hygge i julen, finder du forskellige regler til pakkeleg herunder.

Regler til pakkeleg – Den normale

Hver deltager medbringer 2-3 små sjove gaver. Det kan være alt lige fra frække gaver til hadegaver,

I starter med at lægge alle pakker i en stor bunke på midten af bordet.

Så skiftes i efter tur til at rafle. Hvis man slår en 6’er, snupper man en pakke og lægger den på foran sig på bordet.

Det bliver i ved med indtil alle pakker har fået en midlertidig ejermand.

Nu skal der så udvælges en person til at have styr på tiden. Den person sætter en alarm på sin mobil til x antal minutter. Resten af deltagerne må ikke vide, hvor langt tid dette er.

Derefter går spillet i gang. Alle skiftes til at rafle og hver gang, man får en 6’er, må man stjæle en pakke fra en af de andre deltagere.

Når alarmen ringer stopper spillet, og hver person må nu pakke de pakker op som de har stjålet i løbet af spillet.

Regler til det svære pakkespil

Herunder kan du se en video af en alternativ version af pakkespil legen. Den kræver knap så mange pakker, da sværhedsgraden er skruet gevaldigt op.

Her gælder det om at pakke en gave op, imens man har et par grillhandsker på.

Her slår man med 2 terninger, hvor det gælder om at slå to ens. Slår man to ens, går turen videre og du skal nu forsøge om du kan pakke gaven op, inden der er en anden deltager der slår 2 ens.

Ideer til pakkelegsgaver.

En pakkeleg fungerer ikke uden pakker. Som regel vælger folk billige og sjove gaver til pakkelegen, da der på den måde kan blive råd til flere pakker og det samtidigt tilføjer lidt sjov og spas til legen.

9. december

Fire fyre har været på en årlig fisketur