Forskning: Babyer født i december er klogere og lever længere

Jeg har aldrig overvejet, at det, at jeg er født i marts, har noget at gøre med, hvordan mit liv er blevet, og hvem jeg er. Jeg er overbevist om, at alt det, jeg har opnået her i livet, primært skyldes hårdt arbejde og figthervilje.

Derfor har jeg heller aldrig overvejet hvilken måned, der er den perfekte at blive født i.

Men forskning viser faktisk, at babyer født i december kan få flere fordele med videre i livet.

Det kan godt være, at julen overskygger ens fødselsdagsfejring den sidste måned af året, men bør det være sådan? Njah, studier indikerer nemlig, at det er værd at fejre at være født i december.

Er oftere A-mennesker

Som en start har et studie fundet frem til, at børn født i december sover bedre. Forskningen indikerer, at babyer født i december falder i søvn hurtigere og tidligere end andre.

MaxPixel

Et andet studie hævder, at decemberbørn også har en øget sandsynlighed for at være “A-mennesker”.

Ikke nok med det – disse børn kan også se frem til at leve længere. Et studie i Journal of Aging Research viser, at babyer født i december har en større chance end andre for at blive 100 år.

Hvis dette ikke er nok til at overbevise dig om decemberbørns fortrinligheder, har et andet studie fundet frem til, at personer født mellem september og december har en reduceret risiko for at få hjerte-kar-sygdomme.

Færre konflikter

Det går selvfølgelig hånd i hånd med de førnævnte fordele.

Et andet studie har konkluderet, at personer, der fylder år i løbet af årets sidste måned, er venligere. Derfor er de sjældent involveret i konflikter og skænderier.

MaxPixel

Men der er faktisk flere fordele ved at fylde år i december. En studie har fundet frem til, at de yngste personer i en skoleklasse har større sandsynlighed for at øge deres intelligens.

Kilde: Grinebiblen

Skoleåret var forbi

SÅ ER 2019 SNART SLUT