Forskernes konklusion: At være tvunget til at lugte til sin partners prutter er sundt og kan øge levealderen

En forskergruppe fra University of Exeter i England har fundet frem til, at det kan være godt for helbredet at indånde sin partners prutter – og kan faktisk øge levealderen.

Kan mindske risikoen for demens

Studiet et publiceret i Medicinal Chemistry Communications, og forskergruppen analyserede, hvordan tarmgasser påvirker andre mennesker.

– Selv om svovlbrinte er kendt som en skarp, ildelugtende gas i rådne åg og prutter, så produceres den naturligt i kroppen og kan sågar være godt for helbredet, siger doktor Mark Wood, en af forskerne ved Universitet, til Unilad.

Ifølge studiet kan prutstanken altså reducere risikoen for blandt andet hjerteanfald og kræft, mens den også kan forebygge demens og slidgigt.

”Kontrollerer inflammationer”

En anden forsker fra forskergruppen forklarer videre:

– Når celler rammes af sygdomme, absorberer cellerne enzymer for at skabe svovlbrinte. Svovlbrinte gør så, at cellerne kan leve videre, og på den måde også kontrollere fremtidige inflammationer, som kan ramme kroppen, siger professor Matt Whiteman fra University of Exeter til Unilad.

Fotokilde: Shutterstock

Så selvom det kan føles ubehageligt, og selvom din partner muligvis bliver lidt muggen, så prut endelig videre derhjemme! Selvfølgelig med måde, så man ikke skræmmer sin partner væk!

8 måneder til juleaften

Så blev det allerede torsdag