Forskerne: Hvis du græder når du ser film, betyder det at du er mentalt stærk

Hvis man er stærk græder man ikke, har man hørt utallige gange i sit liv. Hvis man er mentalt stærk, så græder man ganske enkelt ikke.

Men ikke overraskende er det selvfølgelig ikke sandt. Ifølge et studie forholder det sig lige modsat – personer, der græder og viser følelser, når de eksempelvis ser film, er mentalt stærkere end dem, der ikke viser nogen følelser, skriver sitet Feedfond.

Har du svært ved at holde tårerne tilbage i slutningen af en film, hvor helten dør, eller parret endelig får hinanden? Så stort tillykke til dig, for så er du sandsynligvis mentalt stærkere end personer, der ikke græder, når de ser film.

Mere empatiske

Studiet viste, at oxytocinniveauer øges hos personer, der bliver følelsesladede, når de ser film.

Oxytocin er et stof, der styrer vores niveauer af sympati og venlighed, og når disse niveauer er høje, bliver vi ganske enkelt venligere.

Personer med store empatiske evner forsøger at sætte sig ind i filmkarakterernes følelser, og har nemt ved at sætte sig i deres sted. Mental styrke og et godt selvværd er påkrævet for at kunne omfavne sine følelser i stedet for at lukke dem inde som personer, der ikke græder til film.

Shutterstock

Mindre stress

Derudover er det sundt at græde. For når man frigiver sine følelser på denne måde, reduceres stressniveauet i kroppen, hvilket gør det lettere at sove godt om natten.

Dette studie skyder endelig myten om, at det kun er det stærkeste, der ikke græder. Hvis man holder tårerne tilbage under en sørgelig film, kan det være en god idé bare at græde – for tårerne er gode for dig!

Pilot fra Star Tour

Mette Frederiksen havde haft familieforøgelse derhjemme